Γιατί χρειάζονται τα πιστοποιημένα ψηφιακά δοκίμια;

Posted · Add Comment

Tι είναι τα τυπογραφικά ψηφιακά δοκίμια;

Είναι ψηφιακές εκτυπώσεις σε συμβατικό εκτυπωτή inject, που καλιμπράρεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να αποδίδει με μεγάλη ακρίβεια (σχεδόν 100%) το χρώμα.

Γιατί χρειάζονται τα πιστοποιημένα ψηφιακά δοκίμια;

Η απόδοση του χρώματος στην εκτύπωση offset εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Από το σωστό κλείσιμο του αρχείου (χρωματικό προφίλ), από την κατάσταση της μηχανής, από το είδος του χαρτιού που τυπώνεται, από την ποιότητα των μελανιών, από τη διάθεση του χειριστή της…
Η χρήση λοιπόν ψηφιακών δοκιμίων διασφαλίζει την εργασία. Γιατί με βάση το πιστοποιημένο ψηφιακό δοκίμιο μπορούν οι μάστορες της offset να ελέγξουν την ποιότητα του χρώματος της εκτύπωσης. Δηλαδή, συγκρίνουν το φύλλο που βγαίνει από τη μηχανή με το δοκίμιο που έχουν στα χέρια τους. Κοστίζουν πολύ λιγότερο (10-15 ευρώ κάθε Α4) και προφυλάσσουν από πολλά σφάλματα.

Για να βγει σωστό δοκίμιο για κάθε εργασία πρέπει:

Α. Πρώτα από όλα το αρχείο να είναι σωστό. (βλέπε προηγούμενες αναρτήσεις)

http://offsetvsgraphicdesign.blogspot.gr/2011/06/blog-post.html

http://offsetvsgraphicdesign.blogspot.gr/2011/06/pdf-so.html

Β. Να διευκρινίζεται στον άνθρωπο που θα βγάλει το δοκίμιο σε τι χαρτί θα τυπωθεί η εργασία. Γιατί διαφορετική απόδοση θα έχουμε σε ένα χαρτί επιχρισμένο (illustration, velvet…) και διαφορετική σε ένα μη επιχρισμένο (γραφής, σαμουά, ειδικά). Γ. Ο συνεργάτης που θα διαλέξουμε για τα δοκίμιά μας να έχει πιστοποιημένο δοκίμιο. Περισσότερα σε παλαιότερη ανάρτηση.

http://offsetvsgraphicdesign.blogspot.gr/2012/03/blog-post.html

Τα ψηφιακά πιστοποιημένα δοκίμια διευκολύνουν τη σωστή απόδοση των χρωμάτων και κοστίζουν λίγο. Ας φροντίσουμε σε κάθε εργασία να βγάζουμε τουλάχιστον 1.

Γιατί χρειάζονται τα πιστοποιημένα ψηφιακά δοκίμια; fogra 39L , gmg , ISO Coated 39L , διασφάλιση εκτύπωσης , δοκίμιο , πιστοποιημένο , χρωματική μπάρα , χρώμα , ψηφιακό δοκίμιο

Comments are closed.

 
 
Ζήτηση Προσφοράς
×
Request a Quote
×
Στείλτε μας το μήνυμα σας
×
Send us your message
×
Υποβολή Βιογραφικού
Upload
×
Υποβολή Βιογραφικού

Upload

×
Θέλω να γίνω συνεργάτης!
×
Μιλήστε μας ελεύθερα
×