Εξώφυλλα Βιβλιων

Posted · Add Comment

Απλό εξώφυλλο

Το απλό εξώφυλλο κατασκευάζεται όπως αναφέραμε στο προηγούμενο post. (βλέπε εικόνες προηγούμενου post εξώφυλλο, εσωτερικό εξωφύλλου).

Eξώφυλλο με αυτιά

Το εξώφυλλο με τα αυτιά κατασκευάζεται όπως και το προηγούμενο προσθέτοντας δεξιά και αριστερά τα αυτιά του βιβλίου. 
Τα αυτιά χρησιμεύουν για να βάλουμε πρόσθετες πληροφορίες που θέλουμε να δει ο αναγνώστης γρήγορα (βιογραφικό συγγραφέα, άλλα βιβλία που έχει εκδώσει), αλλά και για πρακτικούς λόγους αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως σελιδοδείκτης.

35

Εξώφυλλο βιβλίου με αυτιά φτιαγμένο στο Indesign


Προσοχή: 
Για να μην ανοίγουν τα αυτιά καθώς κλείνει το βιβλίο καλό είναι το μέγεθός τους να είναι μεγαλύτερο από 7,5cm, ανάλογα βέβαια και με το τ μέγεθος του βιβλίου που φτιάχνουμε.
Στην παραπάνω φωτογραφία το μέγεθος του βιβλίου είναι 17x24cm με ράχη 1cm* και έχουμε φτιάξει αυτιά 8cm.
Όπως είπαμε και στο προηγούμενο post φτιάχνουμε τα εξώφυλλα των βιβλίων σε καινούργιο αρχείο ενιαίο. (βλέπε φωτογραφία).

Χαρτόδετο εξώφυλλο.

Χαρτόδετο ονομάζεται το βιβλίο που το εξώφυλλό του τυπώνεται σε λεπτό χαρτί και κατόπιν λαμινάρεται σε πολύ χοντρό χαρτόνι.
Σε αυτήν την περίπτωση του εξωφύλλου θα πρέπει να αφήσουμε 2 πόντους έξτρα φόντο περιμετρικά του εξωφύλλου-οπισθόφυλλου-ράχης για να γυρίσει στο λαμινάρισμα.
Δείτε την παρακάτω φωτογραφία. Πάλι το σχήμα είναι 17 x 24 και η ράχη μας 2 cm*.

 

36

Εξώφυλλο χαρτόδετου βιβλίου φτιαγμένο στο Indesign

Τα εξώφυλλα των χαρτόδετων βιβλίων πρέπει να σχεδιάζονται 3mm μεγαλύτερα από όλες τις πλευρές εκτός της ράχης. Στην παραπάνω περίπτωση το βασικό μας εξώφυλλο πρέπει να γίνει 17,3×24,6. Δηλαδή προσθέτουμε πάνω κάτω και δεξιά στο εξώφυλλο 3mm, όχι στην πλευρά της ράχης. Δείτε τα χαρτόδετα βιβλία στη βιβλιοθήκη σας που το εξώφυλλο εξέχει από το σώμα. Αντίστοιχα, το οπισθόφυλλο είναι ίδια διάσταση με το εξώφυλλο, αλλά τα τρία χιλιοστά στο πλάτος το αφήνουμε από αριστερά.

TIP: Φτιάξτε το εξώφυλλό σας στο κανονικό του σχήμα, χωρίς τα 2 επιπλέον εκατοστά που χρειάζονται για το γύρισμα, αφήνοντας τα περιθώρια πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά που θέλετε ώστε να φαίνεται όμορφο στο μάτι, τυπώστε το και διορθώστε. Κατόπιν μεγαλώστε το αρχείο σας περιμετρικά κατά 2 πόντους και επεκτείνετε τα φόντα. Έτσι, θα αποφύγετε τυχόν κακοτεχνίες στο βασικό σχεδιασμό του εξωφύλλου – οπισθόφυλλου.

Θα συνεχίσουμε με τα εξώφυλλο και στο επόμενο post. 

 

 * Πώς υπολογίζουμε τη ράχη θα πούμε σε άλλο post, αλλά σε κάθε περίπτωση πριν παραδώσουμε το τελικό μας αρχείο ρωτάμε το βιβλιοδέτη μας. Η ράχη ποικίλει ανάλογα με τον αριθμό των σελίδων, το είδος της βιβλιοδεσίας, και το χαρτί που θα χρησιμοποιηθεί.

Εξώφυλλα Βιβλιων

Comments are closed.

 
 
Ζήτηση Προσφοράς
×
Request a Quote
×
Στείλτε μας το μήνυμα σας
×
Send us your message
×
Υποβολή Βιογραφικού
Upload
×
Υποβολή Βιογραφικού

Upload

×
Θέλω να γίνω συνεργάτης!
×
Μιλήστε μας ελεύθερα
×