Εντυπώσεις από την διεθνή έκθεση DRUPA 2016

Posted · Add Comment
Drupa-2016-Lyhnia-SA---Photo-Preview

Η Διεθνής έκθεση στον τομέα των εκτυπώσεων Drupa 2016, ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες. H  ΛΥΧΝΙΑ Α.Ε. ήταν παρούσα στην έκθεση και από την πλευρά του επισκέπτη σας παρουσιάζει μερικές από τις καινοτομίες της έκθεσης που ορίζει την πορεία προς το μέλλον.

Μία από τις μεγάλες καινοτομίες αποτελεί η μορφοκοπή με laser. Οι δυνατότητες και η ακρίβεια κοπής είναι εντυπωσιακές!


Μεγάλη καινοτομία αποτελούσε τρίτομη μηχανή γνωστής εταιρίας, που εστιάζοντας στις ανάγκες της ψηφιακής τεχνολογίας, παράγει online, βιβλια διαφορετικού μεγέθους αλλά και ράχης, αλλάζοντας ταχύτατα και αυτόματα το setup!

P6030208(2)

P6030209(2)

Στην έκθεση κατέστη επίσης σαφές ότι η τεχνολογία impress control καθως και τα εντυπωσιακα screenwall, είναι πια διαθέσιμα σε όλες τις offset μηχανές, δίνοντας στον χρήστη όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες κατά την διάρκεια της εκτύπωσης, σε μία οθόνη, ακόμη και δυνατότητες επιτήρησης της εκτύπωσης με κάμερες μέσα στη μηχανή! Βεβαίως οι τεχνολογικές καινοτομίες που παρουσιάστηκαν απο τις εταιρείες των εκτυπωτικών μηχανών  ήταν πολύ περιοριορισμένες.

Flurosent-Inks-1080

IMG_8308

Γνωστή εταιρία παρουσίασε μελάνια Φωσφοριζέ, για ακόμη πιο δημιουργικές παρουσιάσεις!

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον και με ματιά στην ιστορία του χαρτιού και της εκτύπωσης, το Μουσείο Τυπογραφίας μας έδειξε τον τρόπο που κατασκευάζονταν τα φύλλα χαρτιού!

Και στην φετεινή Drupa έγινε ακόμα πιο εμφανές ότι η ψηφιακή εκτύπωση δείχνει τον δρόμο για το μέλλον, οδηγεί την έρευνα των μεγάλων παικτών στις γραφικές τέχνες και διεκδικεί όλο και μεγαλύτερο κομμάτι για τον εαυτό της. Παραδοσιακές μορφές της τυπογραφίας (όπως πχ η εκτύπωση των εφημερίδων, τα κοπτικά) περνούν σε μια digital και προσωποποιημένη εποχή. Όπως  σε κάθε digital έτσι και στις γραφικές τέχνες υπάρχει ταχύτητα ,ποιότητα ,εξέλιξη αλλά και απίστευτος προβληματισμός για οποιον αποφασίσει να επενδύσει  αύριο  σε κάτι που …σήμερα  μπορεί να αλλάξει.   

Comments are closed.

 
 
Ζήτηση Προσφοράς
×
Request a Quote
×
Στείλτε μας το μήνυμα σας
×
Send us your message
×
Υποβολή Βιογραφικού
Upload
×
Υποβολή Βιογραφικού

Upload

×
Θέλω να γίνω συνεργάτης!
×
Μιλήστε μας ελεύθερα
×