Ψηφιακές Τεχνολογίες στην υπηρεσία την Έντυπης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας!

Posted · Add Comment

Η εκτύπωση αργοπεθαίνει; Τα γεγονότα συνομολογούν για το αντίθετο! Η εκτύπωση όχι απλώς δεν αργοπεθαίνει παραχωρώντας τη θέση της στα ψηφιακά μέσα αλλά ενισχύεται και μετασχηματίζεται δημιουργώντας  ισχυρούς δεσμούς  με τα ψηφιακά μέσα. Η ψηφιακή τεχνολογία, μάλιστα, έδωσε στην εκτύπωση τη δυνατότητα να καινοτομήσει και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες.

Περιοδικά όπως το Vogue και το Forbes καθώς και εφημερίδες όπως οι The New York Times, πειραματίζονται με σκοπό να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ του έντυπου και του ψηφιακού, δημιουργώντας εμπειρίες για τους αναγνώστες τους που ξεπερνούν τις δυνατότητες και των δύο μέσων, δείχνοντας την πορεία για την “Έντυπη Αναγέννηση”.

Χρησιμοποιώντας Τεχνολογίες που γεφυρώνουν το έντυπο με το ψηφιακό, όπως επαυξημένης πραγματικότητας, της τεχνητής νοημοσύνης και το “Διαδικτύου των Πραγμάτων”, οι εκδότες είναι ικανοί να επεκτείνουν την δυναμική του έντυπου στη “σφαίρα” του διαδικτύου και μαζί να φέρουν το καλύτερο και από τους δύο κόσμους.

Παράδειγμα αποτελεί η Vogue Αμερικής, όπου στο 125ο Επετειακό τεύχος Σεπτεμβρίου, έδωσαν την δυνατότητα στους αναγνώστες της να ρωτήσουν μέσω Google Assistant, πληροφορίες σχετικά με την ηθοποιό Jennifer Lawrence, σε πέντε άρθρα τους και να λάβουν ηχητικά μηνύματα από τον συγγραφέα των άρθρων σχετικά με τη συνέντευξη.

Η ηθοποιός Jennifer Lawrence στο εξώφυλλο του Επετειακού Vogue.

Στην ίδια κατεύθυνση και το περιοδικό Forbes, όπου σε τεύχος με συνέντευξη του Αμερικανού μεγιστάνα, επενδυτή και φιλάνθρωπου Warren Buffett, εισήγαγαν την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Οι αναγνώστες είχαν την δυνατότητα, αφού έπαιρναν φωτογραφία το εξώφυλλο του περιοδικού μέσω εφαρμογής, να αλληλοεπιδρούν με τον Αμερικανό μεγιστάνα, που απαντούσε ερωτήσεις, απευθείας από ένα microsite που είχε δημιουργηθεί για αυτήν τη συνέντευξη.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Warren Buffett, στο εξώφυλλο του Επετειακού διαδραστικού Forbes.

Οι Times, αναγνωρίζουν την επιρροή του ψηφιακού στην ζωή των αναγνωστών τους και πρόσφατα επανασχεδίασαν την έντυπη μορφή της εφημερίδας, ώστε να περιλαμβάνει Tweets και άλλο «φρέσκο» περιεχόμενο, που δεν συναντούσαμε σε εφημερίδες μέχρι τώρα! “Οι Times λειτουργούν σε ένα «σύμπαν» που εκτείνεται πολύ πιο μακριά από την έντυπη εφημερίδα και είμαστε ενθουσιασμένοι που μετατρέπουμε σελίδες Α2 και Α3, σε ένα «ηλεκτρονικό προορισμό» που δίνει στους αναγνώστες μια ολοκληρωμένη αίσθηση,” ανέφερε ο Dean Baquet, εκτελεστικός συντάκτης της εφημερίδας. “Συνεχίζοντας να καινοτομούμε, να επενδύουμε και να ανασχεδιάζουμε την έντυπη μορφή της εφημερίδας, βρισκόμαστε ένα βήμα πιο μπροστά στη δημιουργία της έντυπης εφημερίδας για την ψηφιακή εποχή.”

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες αποσκοπούν στο να δώσουν στους αναγνώστες (και κατ ‘επέκταση στους διαφημιζόμενους) περισσότερα από αυτά που θέλουν, αλλά η ενθάρρυνση του ψηφιακού και φυσικού κόσμου δίνει επίσης στους ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης περισσότερα μετρήσιμα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που μπορούν να βοηθήσουν στην μελλοντική στρατηγική τους.

Ανάλογα παραδείγματα συμπόρευσης και σύμπραξης των λεγόμενων παραδοσιακών μορφών επικοινωνίας με τη νέα τεχνολογία, συναντούμε όχι μόνο στα έντυπα μέσα ενημέρωσης αλλά και σε άλλες κατηγορίες όπως αυτή της εμπορικής εκτύπωσης, της συσκευασίας, των προωθητικών υλικών POP κ.α. δημιουργώντας ολοκληρωμένη εμπειρία για τον καταναλωτή και αυξημένη διαδραστικότητα με τη μάρκα.

Στη ΛΥΧΝΙΑ αυτή η σύμπραξη μας εμπνέει και μας οδηγεί στη συνεχή ανάπτυξη και εφαρμογή νέων ιδεών και καινοτόμων λύσεων που πηγαίνουν την παραδοσιακή εκτύπωση ένα βήμα πιο μπροστά, με στόχο να προσφέρουμε ολοκληρωμένη εμπειρία και στοχευμένη αλληλεπίδραση με τους πελάτες σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τη δυναμική που μπορούμε να προσφέρουμε και στα δικά σας προϊόντα και υπηρεσίες.

Comments are closed.

 
 
Ζήτηση Προσφοράς
×
Request a Quote
×
Στείλτε μας το μήνυμα σας
×
Send us your message
×
Υποβολή Βιογραφικού
Upload
×
Υποβολή Βιογραφικού

Upload

×
Θέλω να γίνω συνεργάτης!
×
Μιλήστε μας ελεύθερα
×